Meny Stäng



Det här är den kaka jag oftast bakar. Jag skall försöka förklara hela processen för dig så du själv kan testa. Jag använder den för både CBD och min medicin (Bediol) som innehåller THC.

Givetvis kan du baka den helt utan Cannabinoider.

Det första du måste göra är att Decarboxylera din hampa. Det låter kanske svårt och krångligt men det är väldigt enkelt. Vad det innebär är att du aktiverar ditt CBD så din kropp fångar upp det genom att ta bort en kolatom från en kolkedja.

I det här receptet använder jag prima buds från Cannabislight.se som har ett stort sortiment och högkvalitativa produkter.

Ingridienser:
2g -10g Hampabuds
200g Baksmör
2dl Vitt strösocker
1dl Brun farin
1 msk Vanillinsocker
1 tsk Vaniljextrakt
1 tsk Espressopulver
1 ägg plus 1 äggula
4dl Vetemjöl
1tsk Bakpulver
1/2 tsk Salt
200g Mörk bakchoklad

Ingridienser:
2g -10g Hampabuds
200g Baksmör
2dl Vitt strösocker
1dl Brun farin
1 msk Vanillinsocker
1 tsk Vaniljextrakt
1 tsk Espressopulver
1 ägg plus 1 äggula
4dl Vetemjöl
1tsk Bakpulver
1/2 tsk Salt
200g Mörk bakchoklad

Steg 1
Dekarboxylering:

Mal/Grinda eller finhacka hampan och plocka bort de små kvistarna, om det blir några, Sätt ugnen på 110C – 112C. Fördela hampan jämt på bakplåtspapper i en ugnsfast form. Jag brukar även placera ett ark ugnspapper över hampan så det inte blir bränt.

Placera högt i ugnen och låt det stå och rosta i 100 minuter. Jag brukar ibland gå och röra och vända runt det lite efter halva tiden.

Steg 2
Baka dina kakor:

Höj temperaturen i ugnen till 200C

Vispa, med elvisp, smöret och sockret (vitt, brunt och vanillin) samt vaniljexraktet till en krämig och kladdig smet.
Häll i din dekarbade hampa och vispa det en stund till.

Knäck och ha i ena ägget i smeten. Ha sedan i endast äggulan från det andra ägget. (Äggulan hjälper till att hålla kakan saftig och god även efter att kakan varit fryst).

Ställ undan elvispen eftersom du absolut inte skall använda den mer.

Rör ner ägg och äggula med slev till du ser att smeten är jämn och fin.

Blanda alla torra ingridienser i en kanna och rör om med gaffel så salt och bakpulver fördelas någorluna jämnt i mjölet.

Sikta nu ner mjölblandningen genom en sil, 1/3 i taget. Det är för att inte få mjöliga klumpar och det blir lite luftigare.
Rör med sleven försiktigt till du nästan tömt kannan. Spara en matsked eller liknande till nästa steg.

Hacka chokladen med diagonala snitt åt alla håll. Om det blir olika storlekar och smulor från chokladen är det nästan att föredra så chokladen letar sig ut i hela kakan. Häll i den hackade chokladen och det sista mjölet och blanda med slev och händer till du ser att smeten absorberat all choklad.

Steg 3
Forma dina kakor:

Är smeten för kletig och rinnig att arbeta med ställer du hela bunken i kylen några minuter till du tycker den är enklare att hantera.

Placera bakplåtspapper på två plåtar och ett galler på bänken som kakorna skall svalna på.

Jag använder alltid våg för att få samma storlek på kakorna.

Forma en boll på 50g (jag använder alltid en våg) med dina händer och en matsked.
Drar isär bollen i två delar och placera på plåten med snittytan nedåt. Det här gör skillnad på slutresultatet och formen på kakan.
Det bör få plats 9st kakor per plåt. Är du osäker kör du 6st kakor åt gången. De växer en del i ugnen och om de nuddar varandra påverkas formen och de får olika form.

Steg 4
Gräddning:

Grädda mitt i ugnen i 9 min.

Låt svalna helt på galler innan du lägger dem i kakburk.

Steg 5
Information:

Förvara dem i frysen. Det tar bara några minuter att tina dem i rumstemperatur.
Om du vill ha en lite gräddigare smak kan du använda ljus elelr vit choklad. Det är bara att testa dig fram till du hittar vilken fyllning du gillar mest. Smarties, marshmallows, fudge, jodnötter, frytorkat hallon, tja vad som helst som du tycker är gott.
Vill du ha en mörkare kaka kan du byta ut delar eller allt det vita sockret till Farin.
Att bryna hampan i margarinet är också ett sätt att få en mörkare kaka. Var försiktig så du inte bränner smöret dock.

Om du testar receptet får du gärna skicka bilder så publicerar jag dig på mina plattformar. All feedback är kul.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *