Meny Stäng

imageEn statusuppdatering på läget. För mig men även för Plutonium Comics 13.

Vad händer i camp Myrhill då? Jag opererades nyligen för tredje gången i år i samma område i nacke och på ryggen.
Jag kanske inte behöver gå in på det så himla mycket. Det säger sig självt att det är jobbigt och smärtsamt och så.

Vad jag inte hade räknat med var hur långt ner jag skulle sjunka. Det är som att hamna i en grop med kvicksand. Ju mer jag kämpar för att få fotfäste ju mer sjunker jag. Det är precis att jag lyckas hålla näsan ovanför ytan för att få luft.

Hjärntröttheten rider mig som en hulda och hade jag suttit i fängelse hade jag varit dens lilla bitch.
Jag har testat olika saker för att få bukt på det men det känns lönlöst. Efter att ha sovit en natt har jag två – tre timmar där energinivån ligger på samma nivå som om jag varit vaken i ett par dygn. Sedan blir det värre. Jag faller ner i ett vakuum där bara mörker, trötthet och smärta bor.

Att härifrån hitta ork och glädje till att skapa och sätta ihop en tidning är svårt. Jag känner att jag i första hand är skyldig min familj att finnas där och mina barn behöver ibland en fungerande pappa. Jag har ju även, som de flesta vet, skrivit kontrakt med Kartago för utgivning av Aneurysmdimma och jag försöker sitta med detta när smärtan och mina inre demoner inte sliter mig i stycken.
Att hitta kreativitet under de här förhållandena är inte lätt.

Jag hade först som mål att komma ut med ett nytt nummer till Bok & Biblioteksmässan. Det gick åt skogen. Sedan hade jag som plan B att släppa nr 13 på nystartade Örebro Seriefestival. När jag nu ser nyktert på det inser jag att det inte kommer funka. Jag kommer inte ens kunna komma dit som besökare.
Var på bokmässan med i ett scensamtal som SEF anordnade. Tror jag vistades 1 – 1,5 timme inne på mässan,

Jag åkte raka vägen därifrån hem och sov i nästan tre dygn. Jag känner fortfarande av det. Ett svidande surr i tinningarna.

Att, när det ser ut som det gör, sätta ihop ett nytt nummer känns bara fel. Det känns väldigt respektlöst mot alla er som valt att skicka sina underbara serier till oss att slarva ihop en skapelse som ingen blir glad av att se. Jag vill göra det riktigt. Jag vill inte tumma på kvaliteten och läsupplevelsen och låta det bli ett slags ”finn fem fel” -temanummer.

Låter det logiskt?

Självklart så förstår jag om ni vill skicka era serier för publicering annorstädes, det är helt lugnt, no hard feelings liksom.

Jag hoppas ända att drakdelen av de saker jag fått in ändå kommer få gå i P13, låt mig veta om du inte vill vänta bara så vi slipper sådan där dubbelpublicering.

När kommer då nästa nummer undrar du nog nu!?

Jag tänkte så här, jag sätter inget exakt datum just nu. Min tanke är ändå att få ut den snarast möjligt. Vad är det värsta med ett släpp mellan festivaler?! Det enda jag kan se är kostnaden för utskicket av medverkandeexemplaret. Det är på något sätt ändå bara pengar det handlar om. Jag kommer ju så småningom ändå få träffa de flesta på kommande festivaler/mässor och få en chans att mellan fyra ögon tacka för medverkan och prata lite.

Serifestivalen i Örebro är alltså inställd för min del. Jag kommer meddela arrangören om detta asap. Förhoppningsvis kommer Plutonium Comics ändå på ett eller annat sätt finnas representerad.

Det är en sak jag kommer jobba vidare på. Så ni får möjligheten att köpa P12 till finfint mässpris och utan portokostnad.

Hjälp mig gärna att sprida det här inlägget i era sociala nätverk så jag når ut med informationen kring Plutonium Comics 13.

Som alltid, tack för stödet och hjälpen!
Per Myrhill

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *