Meny Stäng

Bediol (aka segern är vår)!

Jag har precis avslutat ett samtal med Apoteket. Min efterlängtade Bediol är på väg till mitt lokala apotek! Äntligen!
Det är smått surrealistiskt och omtumlande men underbart att få ett så här stort break!

Just nu kan jag inte förstå hur de som bestämmer kan låta sin egen prestige gå före viljan att hjälpa någon i nöd!? Det är helt vansinnigt i min bok. Någon gång under de här åren borde de förstått att jag inte skulle ge mig!? De borde insett att jag är mer envis än vad de är.

Hela den här grejen att de tycks tro att de känner mig bättre än jag gör själv är helknasig. Som om jag inte skulle känna vad som är rätt och fungerar bäst för mig!?

Nu skall jag inleda en detox av mina andra preparat för att bli så ren som möjligt så min kropp bättre kan ta till sig THC och CBD.

Tack till alla som stöttat och backat mig på resan hit. Det skulle inte vara möjligt att göra själv. Vårdapparaten är alldeles för stor och som sjuk patient är det svårt att stå emot dem. Det tar en by…

Nästa steg är att få det här under högkostnadsskydd som vilket läkemedel som helst.

17 kommentarer

 1. Björn Larsson

  Hej ! jag har drabbats av en hjärnblödning som ledde till att ögonen skelar (ser åt olika håll) men när jag rökar cannabis en svag sort som jag fick pröva av bekant som har någon form av cancer, finns det någon möjlighet att man kan få det lagligt på något sätt. jag ställer gärna upp som försökspatient för att utvärdera det för fortsatt behandling av andra. SNÄLLA hjälp mig att få leva ett bra värdigt lyckligt liv !!!!!! och andra med samma problem kan få den möjligheten !!!!!!!!!!! nu bor jag på Esperantogatans vårdboende

   • thomas

    Hej Per hur fick du det utskrivet till ditt lokala apotek? har du fått license av svensk läkare?

    Har nämligen också fått utskrivet bediol av min danske läkre men jag bor i sverige.

    • Per

     Hej!
     Jag har en licens utformad av en svensk doktor vilket gör att jag kan hämta ut på svenskt apotek och bruka fullt ut i Sverige. Den Danska licensen du har är inte giltig i Sverige eftersom vårat knepiga land har ett undantag i Schengenavtalet som gör att tullen kan hindra en från att ta in i landet trots det Danska ”pillerpasset” Jag var första svensk att få Bediol utskrivet i Danmark efter deras lagändring. Jag spenderade över ett år med att överklaga och inkomma med papper och intyg till Läkemedelsverket. Personer med insikt i lagar och regler som granskade mina papper sa alla att LMV verkligen ansträngt sig för att ge mig avslag.

     Jag har försökt förmedla det här till Clinic Horsted i Köpenhamn men de tycks inte riktigt förstå, elelr vill inte förstå, att när de säger att det är okej att ta in i Sverige lurar de patienter att begå smuggelbrott.

 2. Dina

  Hej igen!

  Har diagnosen ADHD och brukat Attentin och Elvanse i flera års tid.

  Men min dåliga sömn har gjort att jag inte kan fortsätta med ämnet.

  Det är inte kul direkt att sluta med något man har nytta av.

  Finns det hopp att få Bediol för ADHD?

  Finns hopp att det går under högkostnadsskyddet i framtiden?

  MVH

  • Per

   Hej!
   Att du har svårt att sova på de medicinerna förstår jag. Det är som att använda meth.
   Jag vet inte riktigt men tror det kan bli svårt att få licens för just den diagnosen.
   Jag har själv en ganska kraftig adhd som jag upplever blir bättre av CB och cbd. CBD får mig att fungera lite mer i samma takt som resten av världen.
   Om du vill testa det kan jag rekommendera den här: https://letshemp.com/shop/cbd-oil/deholk-cbd-oil-22/?ref=596

 3. Adam

  Hej! Jag har diagnosticerats med ledgångsreumatism och har läst att Bediol har skrivits ut till patienter med den kroniska sjukdomen. Jag är på min läkare som en iller och tjatar hål i huvudet på denne om att jag vill att de överväger just Bediol som alternativ till min behandling för att slippa kemiska preparat som försämrar min hälsa. Är det bara och fortsätta tjata tills de ger sig, var det så du gick till väga? Ska man önska en yngre läkare och på så sätt komma undan den antika fördomsfulla läkaren som pluggade på 80-talet? De använder argument som ”preparatet kan medföra beroendeproblematik”, ”annan kommersiell medicin är bättre” osv…

  • Per

   Det svåra är att de olika landstingen gör lite som de vill. Det bedöms inte lika över hela landet.

   Jag har legat på som tusan för att bryta igenom muren.

   Här i vgr upplever jag en genuin vilja att hjälpa och nyfikenhet för vad CB kan ersätta för mediciner. Det är dock beslut fattat på högsta nivå att säga nej till allt och alla som vill testa.

   Genom nätverkande och flera års krig träffade jag till sist en läkare som ville hjälpa mig. Här på västkusten är det kört. Det är mer än en doktor som sagt nej till att ens göra en licensansökan hos lmv med motiveringen att de i så fall skulle bli straffade uppifrån.

   En doktor ljög mig rätt upp i ansiktet och hävdade att han kunde förlora sin läkarlicens om han gjorde en ansökan!

   Det enda att göra är att ligga på tjata, komma med fakta och bevis när de försöker kollar bort dig med kvasifilosofi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *