Meny Stäng

Den Sjuka Vården Del 7

Pratade precis med min medicinansvarige på Östra sjukhusets Smärtmottagning. Hen hade samtalat med Angereds Neurolog om remisserna de studsade tillbaka till Sahlgrenska pga min geografiska tillhörighet. Min adress tillhör Sahlgrenska. De samtalade också om möjligheten att få Sativex utskrivet om jag själv stod för hela kostnaden. Samt botox mot nervsmärtan. Det måste vara en väldigt het potatis att hålla i, Sativexet. De vill inte heller skriva ut den till mig.

Jag pressade på lite om varför Östra inte vill skriva ut det till mig. Det verkar som om de tycker det är oetiskt att skriva ut en medicin som jag själv behöver ta hela kostnaden för.

jag frågade då om det inte är oetiskt att låta mig genomlida det här smärthelvetet utan att låta mig prova en medicin som används över HELA VÄRLDEN mot just smärta och som visat sig väldigt effektivt mot just nervsmärtor.

Det är stor skillnad på smärta och neuropatisk smärta. Vanlig smärta kan en lätt lindra/ta bort med opiater. Typ Oxicontin och Oxinorm. De här vanliga medicinerna kommer inte åt smärtor en har på nervtrådar. Däremot fungerar cbd och thc väldigt bra. Det är inte så att vi Sverige har ett helt egen biologisk sammansättning med andra receptorer. Vi är konstruerade på exakt samma sätt som i de länder som faktiskt förstått sig på det här. Där de använder cannabis som medicin.

Jag bad om ett möte med Olaf Gräbel och Göran Sandström där jag får se dem i ögonen när de vägrar låta mig testa en medicin som jag dessutom betalar helt själv.

Jag frågade också om det gick att göra något åt klumpen av ärrbildning jag fått i nacken efter att de slicat upp mig 5 gånger. Samt även då att få prova Botox.

Hen erbjöd mig ett återbesök nu på fredag när jag frågade om jag också skall ge upp, precis som sjukvården!?

Jag tackade nej.

Kanske är det så? Att det är dags att ge upp?

1 kommentar

  1. Flygande Holländaren

    F*cking B’llsh*t is what it is. Jag använder själv bara för att jag har svårt att koppla av med min diagnos. Jag vägrar ta ritalin och andra mediciner som man också tar när man är på en 90s Rave party. Jag vet inte själv hur det är att leva med konstanta smärtor. Jag känner dock människor som vet och vilket helvete det är och hoppas bara att Sverige visar sig vara ett land som vill leda, och gå fram. Inte den här eländet.

    Flygande Holländaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *