Meny Stäng

Farsdag (De Som Saknas)

#dagensbild #farsdag

Min pappa dog 2011 efter ett brutalt snabbt sjukdomsförlopp. Vi spenderade en hel del tid det sista och kom varandra närmre än någonsin. Jag hade då sedan länge lagt alla pennor på hyllan och pappa frågade mig flera gånger varför jag slutat teckna och måla.

Efter att han gått bort tappade jag helt och hållet fotfäste. All min lediga tid var jag hos pappa. Körde till och från Sahlgrenska och liknande. När han försvann blev det som ett vakuum. Han lämnade ett enormt tomrum.

Jag fyllde det först med alkohol och benzo men någonstans där i spritångorna mindes jag pappas fråga om varför jag slutat teckna!

 

Jag plockade upp mina penslar och letade upp två foton på pappa där han fortfarande var frisk. Jag tror att jag undermedvetet försökte utplåna de där hemska sista minnesbilderna men också så vet jag att mina bilder och serier var något han var stolt över. Jag var ett ordentligt struligt barn som gjort så jävla många dumma grejer. När jag tecknade och visade upp mina bilder såg jag att han var imponerad.

Idag när jag var på kyrkogården och tände ett ljus för honom kom allt det här över mig igen.

En dag som den här är det klart att saknaden och sorgen gör sig påmind.

Eftersom jag inte kan visa upp mina bilder för pappa längre tänkte jag visa mina bilder på pappa för er istället.

img_2106

 

 

 

 

 

 

 

/Per

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *