Meny Stäng

Ibland blir det inte som en tänkt sig.


Tanken med de här tre senaste operationerna var att jag skulle få det bättre och lindring av min smärta. Nu blir det istället akut operation och allt måste ut.

Kablar, batteri och elektroder skall bort.

Allt var förgäves och istället för lindring har jag istället genomlidit fruktansvärda smärtor och obehag. Blundar jag kan jag fortfarande känna doften och höra det fräsande ljudet när de kauturiserade mig i nacken och mitt kött brinner.

Vad det här innebär på sikt vågar jag inte ens fundera över. Hela grejen kändes som en enda stor ”hail Mary” och jag är rädd för att de inte har fler kaniner att dra upp ur hatten.

samtidigt har jag stressen och oron över att ha blivit utslängd i kylan av Borås Sjukhus som i ett försök att putsa sina siffror och förbättra sin statistik helt sonika kastade mig mellan stolarna.

Lagen är väldigt tydlig att en patient inte själv skall behöva ha hand om och ansvara för samordning och koordinering.

Borås Sjukhus bryter mot lagen och har begått grova tjänstefel.

Även om jag ibland har en t-shirt med ett Stålmannen-märke är jag bara en spillra jämfört med mitt forna jag.

Vad kommer hända nu liksom? Kommer jag tvingas leva med den här smärtan eller värre resten av mitt liv?

När vården sen inte vill ge mig en medicin som är fri från både opiater och benzo och som studie efter studie visar ofantligt goda egenskaper blir jag också smått illamående.

Att läkemedelsindustrin styr våra politiker som om de vore illasittande handdockor är så tydligt. Är jag ensam om att se detta?

Att göra en beroende av och sedan utesluta alla andra preparat för att kunna pungslå mig och staten på pengar är en ondskefullt genial affärsmodell.

Jag vill ha en medicin som heter Sativex och som är godkänd av Läkemedelsverket men som normalt eller bara ges till MS-patienter.

Det verkar som om jag kommer kunna få den utskriven men utanför högkostnadsskyddet och jag måste själv bära hela kostnaden.

Att gå på fortsättningsnivå på forrsättningsnivå på försäkringskassan har dränerat mina ekonomiska tillgångar och jag kan inte se hur jag skall kunna lägga 5000:- i månaden, utöver all annan medicin för att få den här medicinen.

Vad skiljer det här preparatet från andra? Den är tillverkad av växtdelarna från en Cannabisplanta. Medicinsk marijuana helt enkelt.

De flesta som känner mig har nog en tydlig bild över vad jag generellt står i den här frågan. Att vi lämnas i kölvattnet när land efter land, stat efter stat, ändrar sina lagar är mer nedslående än mycket annat. Har försökt förstå mig på förbudsivrarna i mina cirklar och jag noterar att de flesta som är emot en avkriminalisering dras med inställningen att det enda som hindrar folk att testa Cannabis är ett rejält kännbart straff. Kanske är det så att de som bullrar högst själva känner att de måste ha något incitament för att inte bruka olika ämnen och mediciner?

Jag hittar ingen annan logisk förklaring faktiskt.

Då drar jag bort all irrinformation som psykoser och beroende och gatewayteser. Modern forskning krossar de här ”hem och skola” -aktiga dissinformationskampanjer.

Det enda centralstimulerande ämne jag missbrukar är koffein.

Jag har valt bort både alkohol och nikotin. Socker försöker jag hålla koll på och undvika i den mån det går. Även om transfett inte är centralstimulerande undviker jag även det. Visst blir det en hamburgare då och då men första grundregeln i kemi är att lika löser lika. Fett tar bort fett.

En fundering jag haft för att hjälpa till med kostnaden för Sativex är att crowdfunda och ha någon typ av fanzin eller bok med en dagbok med texter och bilder. Är det något du skulle vara intresserad av att stödja? Vill du få en inblick få personer får i vårdapparatens malande kvarnar? I sann självbiografisk anda skulle jag såklart inte självcensurera mig när det blir jobbigt och pinsamt. Full insyn liksom.

Skicka gärna ett PM eller mail eller liknande med vad just du tycker! per@myrhill.se eller Facebook eller instagram eller Twitter går bra!

Hjälp mig gärna att dela, länka och sprida det här. Det vore ju bra om de som bestämmer över vården får reda på hur illa en hanteras när en sticker ut från mängden ens en liten bit.

Typ så!

//Pelle

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *